Miskolc és az Avas fejlesztési potenciáljai

Avasi Álom

Avasi Álom

Blogindító

2022. február 20. - Avasi Álom

Jelen blogot a folyamatos inspiráció hívta életre, amely lépten-nyomon éri az embert, ha képes nyitott szemmel járni ezt a várost, Miskolcot. Elsőre furcsán, meglepően hangzik ez a kijelentés, de pontosan ennek alátámasztására készülnek majd itt sorra a bejegyzések. A várost járva megannyi gondolat születik bennem, amit szeretnék megosztani más városlakókkal, azaz Veletek is. Célom a közös gondolkodásra hívás, inspirálás, vagy konkrét tettekre késztetés.

A közhely szerint mindenki a saját szemüvegén keresztül látja a világot. Miskolcot is mindenki a saját, szubjektív megítélése szerint teszi fel a polcra. Legtöbbünknek talán nincsenek jó tapasztalatai ezzel a várossal és ami tény, az tény: van még hova fejlődni. De rengeteg bíztató jelet látok és azt szeretném, ha ez a város kihozná magából azt, amire képes lehet. Ezért született meg ez a blog. Hogy bemutassam, ahogyan én látom ezt a várost, illetve azon belül is az Avast. Hogy segítsek egy picit új perspektívát teremteni és egy újfajta látásmódot adni ennek a városnak. Hogy a mindennapos, megszokott környezetet elkezdjük máshogy és máshonnan szemlélni. Így akár a már unalomig ismert környezetben is új részleteket és meglepő, addig rejtett tulajdonságokat fedezhetünk fel. Jó néha megnézni ugyanazt más szemszögből is, talán egészen máshogy fogunk utána viszonyulni hozzá.

Fontosnak tartom már az elején leszögezni, hogy jelen blog teljes mértékben független marad mindenfajta politikai nézettől és befolyástól. A cikkek szerzője egy városát szerető és jobbá tenni akaró avasi, civil polgár, aki örül minden fejlesztésnek, függetlenül annak politikai színezetétől. A blogban publikálásra kerülő ötletek mind saját kútfőből és persze helyi inspirációkból, vagy akár már meglévő kezdeményezések továbbgondolásából származnak. Azok esetleges megvalósítása nem minősül plágiumnak, mert pontosan a megvalósítás szándékával teszem közzé. Még akkor is, ha az esetleges üzleti hasznot majd más aratja le. A szerző számára a fontos az, hogy a megvalósult fejlesztések által jobb hellyé válhasson Miskolc és az Avas. Ezzel együtt viszont egy-egy projekt megtervezésében, részleteinek kidolgozásában és kivitelezésében szívesen állok rendelkezésre akárki számára.

Ha valaki tenni kezd azért a (lakó)környezetért, amiben él, elkezdi szeretni azt minden hibája ellenére is. Ennek megtapasztalását kívánom minden kedves Olvasónak.

20211213_083704-szerk.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://avasialom.blog.hu/api/trackback/id/tr5817686270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása